Enkel Float Glas

 

Enkel Glas - Float Glas:

Enkel glas is een product dat bestaat uit een mengsel waarvan de belangrijkste zand, kalk en soda zijn. Dit mengsel wordt in een oven verhit tot meer dan 1500 graden. Hierna word het resultaat in een bad van tin gegoten en uiteindelijk gekoeld naar de omgevingstemeratuur. Het zogenoemde float glas welke is ontstaan kan blank en gekleurd zijn en kan worden bewerkt of allerlei manieren. Glashandel Nederland levert ondermeer onderstaande enkel/float glassoorten.

 

 

Blank en Gekleurd Glas:

Dit is het doorsnee heldere enkel glas wat gemaakt wordt volgens een continue (float)productieproces. Enkel glas wordt geproduceerd door de grondstoffen: zand, kalk en soda onder hoge temperaturen te smelten. Kenmerkende eigenschappen van dit glas zijn: doorschijnend, doorzichtig en sterk. Dit zogenaamde float glas wordt ook weer gebruikt bij de productie van isolatieglas. Leverbaar in diverse ditktes in de kleuren blauw, brons, groen, grijs en roze.

Klik hier voor prijsberekening

 

 

Enkel Glas Extra Helder:

Extra helder enkel glas, ook wel “super white “ of “low iron “ glas genoemd is enkel glas met een lager gehalte aan ijzerdioxide dan het normale enkel glas. Het resulteert in een heldere glaskleur (minder groen) en een hogere lichttransmissie dan het normale enkel glas. Hierdoor is dit glas uitermate geschikt voor etalages/vitrines, zonnecollectoren, meervoudig gelaagd glas, meubilair en tuinbouwkassen.

Klik hier voor prijsberekening

 

 

Figuurglas:

Er zijn talloze bijzondere glassoorten, die glassoorten die met een patroon uitgevoerd zijn, worden in het glasvak aangeduid met figuurglas. Figuurglas wordt vaak uit esthetisch oogpunt toegepast, maar ook kunnen deze soorten het doorzicht en/of lichtinval verminderen. Bij de fabricage van deze glassoorten wordt het gewenste patroon in het glas gedrukt doormiddel van twee rollen waar het glas tussen door gevoerd wordt.

Klik hier voor prijsberekening

 

 

Veiligheidsglas:

Om ongelukken te voorkomen word er veiligheidsglas toegepast. Veiligheidsglas voorkomt verwondingen bij glasbreuk en biedt bescherming tegen doorvallen. Veiligheidsglas is verplicht bij ruiten die onder de 85 cm vanaf de grond worden geplaatst. Ook zijn deze verplicht bij balustradus voor balkons, trappen en dakbeglazing. Onder veiligheidsglas vallen alle soorten draadglas, gelaagdglas en hardglas.

 

 

 

Draadglas (veiligheidsglas):

Draadglas is een glassoort van 6 tot 9 mm dik waarin een net van metaaldraden is verwerkt. Deze draden houden bij breuk het glas bijelkaar, zodat het niet uit elkaar valt. Bij draadglas onderscheiden we engels- , brute- en spiegeldraadglas.

Klik hier voor prijsberekening

 

 

Gelaagd Glas (veiligheidsglas):

Gelaagd glas is veiligheidsglas dat bestaat uit twee glasbladen met daartussen een veiligheidsfolie, deze folie zorgt ervoor dat het glas bijeen wordt gehouden bij breuk. Dit glas is in verschillende diktes verkrijgbaar. Welke dikte moet worden toegepast is afhankelijk van de oppervlakte van het te plaatsen glas en situatie waarin het glas geplaatst moet worden.

Klik hier voor prijsberekening

 

 

Gehard Glas (veiligheidsglas):

Gehard glas is glas met een grotere buigbreeksterke dan normaalglas. Dit wordt verkregen door het glas te verwarmen tot de grens dat het glas weer vloeibaar wordt en vervolgens het glas zeer snel af te koelen. Wanneer hard glas breek ontstaan er niet de grote glasscherven die bij normaal glas zouden ontstaan, maar valt het glas in klein gruis dat minder snel verwondingen kan veroorzaken.

Klik hier voor prijsberekening

 

 

Matglas en Etsglas:

Matglas is een matte, doorschijnende glassoort die vaak ter decoratie wordt gebruikt. Matglas is verkrijgbaar in meerdere soorten en vormen. Zo kan matglas in isolerende, geluidswerende en brandwerende vorm geleverd worden. In het bedrijfsleven wordt matglas regelmatig gebruikt voor scheidingswanden. Het laat namelijk wel licht door, maar is niet doorzichtig. Privacy gegarandeerd dus. Ook in de thuissituatie kan matglas prima toegepast worden. Voornamelijk in de badkamer en de keuken voor een moderne uitstraling.

Klik hier voor prijsberekening

 

 

Monumentenglas:

Onder monumentenglas wordt verstaan glas met een beperkte breedte en met een "oude" uitstraling. Wordt toegepast in monumentale gebouwen waar de bestaande kozijnen gehandhaafd moeten blijven met de smalle glassponningen. Monumentenglas kan ook uit dubbelglas bestaan met een hele kleine luchtspouw.Ook gelaagd monumentenglas is leverbaar.

Klik hier voor prijsberekening

 

 

Brandwerend Glas (veiligheidsglas):

Brandwerend glas is een veilgheidsglas die een brandvertragende werking heeft. Brandwerend glas is net als gelaagd glas opgebouwd uit meerdere lagen en voorzien van een opschuimende brandvertragende gel. Bij brand zet deze bij ongeveer 120º uit, waardoor een hard en ondoorschijnend scherm ontstaat. Brandwerend glas is in verschillende soorten te verkrijgen die ieder hun eigen brandvertragingstijd hebben.