Dubbel Isolatieglas

 

Dubbel Isolatieglas van Glashandel Nederland:

Glashandel Nederland levert een thermisch isolatieglas met ongekend veel eigenschappen en toepassingsgebieden. Alle glasproducten die wij leveren worden vervaardigd volgens een gecontroleerd systeem: moderne productie, betrokken vakmensen en Europese normen en kwaliteiten. U kunt onze beglazing zeer flexibel toepassen, van een eenvoudig raam tot een een volledig glazen gevel of dak. Hierbinnen zijn vele variaties en combinaties mogelijk.

 

Ons kwaliteits isolatieglas heeft een CE-markering. Deze CE-markering vervangt het vroegere KOMO certificaat en zorgt er voor dat isolatieglas een Europese kwaliteits erkenning heeft.

 

Door de CE-markering moet ons isolatieglas voldoen aan de Europese Normen. Ons isolatieglas voldoet dan ook aan de NEN-EN1279 norm. In deze norm is vastgelegd wat de producteigenschappen zijn en op welke manier deze eigenschappen getest moeten worden. Glashandel Nederland bied u alleen kwaliteitsproducten met een zeer uitgebreid assortiment. 

 

Standaard Dubbel Isolatieglas:

Standaard isolatieglas is de basissamenstelling van de isolatieglas productreeks. Het glas bestaat uit twee glaslagen met daar tussen een spouw met standaard luchtvulling. Hierdoor kan een betere isolatiewaarde worden behaald dan een enkelglas ruit. Om interferentie te voorkomen adviseren wij om een glas samenstelling te kiezen met twee ongelijke glasdiktes. Bijvoorbeeld 4 mm glas - 15 mm spouw - 5 mm glas.

 

Tevens bestaat de mogelijkheid standaard isolatieglas te voorzien met één of twee zijde gelaagd glas. Het gelaagde glas voorkomt verwondingen bij glasbreuk en biedt bescherming tegen doorvallen. Tevens is gelaagd glas verplicht bij ramen onder de 85 cm vanaf de grond, balustradus voor balkon en trap en dakbeglazing.

 

Ug-Waarde W/(m2.k):

- 2,9 bij een spouw van 12 mm

- 2,7 bij een spouw van 15 mm

 

(Klik hier voor prijsberekening)

 

 

HR+ en HR++ Dubbel Isolatieglas:

Om stralingswarmte tegen te houden, wordt het glas steeds vaker van een dun metaallaagje voorzien. Dit type beglazing heet HR-glas. Het laagje metaal is zo dun, dat het nauwelijks waar te nemen is, het laat het zichtbare licht voor het grootste deel door (lichttransmissie LTA circa 79%). Hoe effectiever dit metaallaagje werkt, hoe beter de isolatiewaarde. De verschillen in warmte-isolatie worden bovendien bereikt doordat verschillende spouwbreedten al dan niet in combinatie met een andere spouwvulling dan lucht, bijvoorbeeld Argon of Krypton toegepast worden. Om het verschil in werking aan te duiden wordt dit dubbel glas HR+ of HR++ isolatieglas genoemd.

 

De U-waarde(eenheid: W/m2K) geeft aan hoeveel warmte er per vierkante meter en per graad temperatuurverschil tussen beide zijden wordt doorgelaten. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie. HR glas heeft een U-waarde van 2,0 tot 1,7. Voor HR+ glas geldt een U-waarde van 1,6 tot 1,3. HR++ glas bezit een U-waarde van 1,2 W/m2K of lager. Modern HR++ glas (5-15-4, argongas gevuld) behaalt inmiddels een U-waarde (warmtetransmissie) van 1,0 W/m2K volgens de norm EN 1279.

 

Een veelvoorkomend probleem is dat het huidige HR++ glas te dik is om in oude houten deuren en ramen te plaatsen. Hierdoor gebruikt men voor deze toepassing soms HR+ (9-12mm argongas spouw) in draaiende delen. Of men zaagt de sponning schoon en plaatst aan beide kanten nieuwe glaslatten.

 

Zonlicht is kortgolvig en wordt door de coating voor het grootste deel doorgelaten (zontoetredingsfactor ZTA = circa 63%). Zodra zonlicht op een voorwerp valt warmt dit voorwerp op, zodoende helpt een hogere ZTA van het glas om het huis op te warmen. Warme voorwerpen zenden zelf zwart lichaam straling uit (denk maar aan de infraroodcamera), door deze straling tegen te houden helpt het metaallaagje op het HR-glas om de U-waarde naar beneden te brengen.

 

Tevens bestaat de mogelijkheid HR isolatieglas te voorzien met één of twee zijde gelaagd glas. Het gelaagde glas voorkomt verwondingen bij glasbreuk en biedt bescherming tegen doorvallen. Tevens is gelaagd glas verplicht bij ramen onder de 85 cm vanaf de grond, balustradus voor balkon en trap en dakbeglazing.

 

Ug-Waarde W/(m2.k) glassamenstelling 4*-5:

- 1,6 bij een spouw van 9 mm (HR+ argon gasgevuld)

- 1,3 bij een spouw van 12 mm (HR+ argon gasgevuld)

- 1,2 bij een spouw van 13 mm (HR++ argon gasgevuld)

- 1,1 bij een spouw van 15 mm (HR++ argon gasgevuld)

- 1,0 bij een spouw van 15 mm (HR++ 1.0 argon gasgevuld)

 

(Klik hier voor prijsberekening)

 

 

Zonwerend Dubbel Isolatieglas:

Zonwerend isolatieglas voorkomt overmatige opwarming bij grote glazen gevels en beperkt dus de kosten van koeling en luchtbehandeling. Zonwerend isolatieglas beschikt over een neutrale coating waardoor de ideale combinatie ontstaat van hoge daglichttoetreding, zonwering en warmte-isolatie. Onze zonwerende beglazing is snel uit voorraad leverbaar omdat deze niet apart gehard hoeft te worden. Met zonwerende beglazing heeft u het hele jaar een aangenaam klimaat.

 

Tevens bestaat de mogelijkheid HR isolatieglas te voorzien met één of twee zijde gelaagd glas. Het gelaagde glas voorkomt verwondingen bij glasbreuk en biedt bescherming tegen doorvallen. Tevens is gelaagd glas verplicht bij ramen onder de 85 cm vanaf de grond, balustradus voor balkon en trap en dakbeglazing.

  

Ug-Waarde W/(m2.k) glassamenstelling 4*-6:

- 1,2 bij een spouw van 12 mm (ZHR++ argon gasgevuld)

- 1,1 bij een spouw van 15 mm (ZHR++ argon gasgevuld)

 

(Klik hier voor prijsberekening)

 

 

Figuurglas en Antiekglas:

Door het toepassen van figuurglas of antiekglas krijgt een isolatieruit een eigen uitstraling. Hierdoor krijgt de gevel een persoonlijke uitstraling. Een voorbeeld hiervan is isolatieglas uitgevoerd met monumentenglas.

 

 

Kruisroeden en Wienerprossen:

Door het toepassen van kruisroeden of wienerprossen in isolatieglas krijgt uw huis een eigen uitstraling. De kruisroeden en wienerprossen worden tussen de glasbladen gemonteerd waardoor onderhoud erg makkelijk is. De kruisroeden zijn in verschillende kleuren beschikbaar zodat er altijd een oplossing voor iedere situatie is.

 

 

Kaders in kleur:

Het is mogelijk om de normaliter zilverkleurige afstandshouder (spouwzijde) door een kleur te vervangen. Dit is mogelijk bij een spouwbreedte van 12 en 15 mm.

 

 

Modelruiten:

Van een driehoek tot een model met toog. Het is allemaal mogelijk.

 

 

Brandbestendig Isolatieglas:

Glashandel Nederland biedt in combinatie met Pyroquard ook een oplossing voor situaties waarin brandveiligheid voorop staat.

 

 

Geluidswerend Isolatieglas:

Isolatieglas welke is uitgevoerd in een akoestische samenstelling zorgt er voor dat u bent verzekerd van rust en stilte.